Voda a energie spolu souvisí: Jsme partnerem konference Energetický management pro města a obce
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Jsme partnerem konference Energetický management pro města a obce, která se bude konat 24. a 25. ledna 2024 v Praze v hotelu DUO. Přijďte se s námi potkat. Vstupenku stále můžete přes nás získat se slevou 15 %. Můžete se také zůčastnit onlne.

Na konferenci se setkávají energetičtí manažeři z měst a obcí a sdílejí své zkušenosti s realizací energetických koncepcí a strategií, energeticky úsporných opatření a využívání OZE. Jsme rádi, že stále více měst a obcí se rozhoduje využívat dešťovou vodu místo pitné na zálivku zeleně, údržbu či splachování toalet ve svých institucích a objektech. Je jasné, že na tyto činnosti je zbytečné plýtvat pitnou vodou a platit za ni. Kromě toho, že je využívání dešťové vody ekologické a ekonomické řešení, je také podporováno legislativou. Současná legislativa uvádí při výstavbě povinnost nakládat se srážkovými vodami na vlastním pozemku. Akumulace a zpětné využití se jeví jako nejvýhodnější způsob, jak toto udělat. Mezi naše nejnovější referenční objekty patří základní a mateřské školy, nemocnice nebo třeba i zámek Králův Dvůr. 
Podrobněji si reference můžete prohlédnout zde.

Letošní ročník konference je sice zaměřen primárně na komunitní energetiku, fotovoltaiku v praxi měst, zavádění energetického managementu, financování projektů na snížení spotřeby energie, úspory energií v budovách a situaci na energetickém trhu, přesto bychom se s Vámi rádi potkali také nad tématem využívání dešťové vody. Na konferenci bude přítomen kolega Jan Paulus, který Vám rád představí naše řešení, vysvětlí, jak pracujeme a jaké máme zkušenosti a nabídne pomoc v případě řešení konkrétních projektů. 

Leták o využívání dešťové vody v městkých a obecních zařízeních ke stažení

Více o konferenci