Opět jsme podpořili Linku bezpečí
Sorry, your browser does not support inline SVG.

V letošním roce jsme se rozhodli znovu finančně podpořit Linku bezpečí, která poskytuje pomoc dětem a mladým lidem. Pro nás v Aliaxisu je oblast duševního zdraví také důležitým tématem.

Národní ústav duševního zdraví zveřejnil v říjnu celkem znepokojující výsledky národního monitoringu týkajícího se duševního zdraví dětí a mladých lidí. Podle něj 30 % dotazovaných žáků základních škol projevilo znaky, které ukazují na středně těžké až těžké úzkosti. Uvádí, že téměř každému třetímu deváťákovi by tak z těchto důvodů prospělo vyhledání odborné pomoci a 4 z 10 oslovených žáků navíc reportují známky středně těžké až těžké deprese.

Více o monitoringu najdete zde.

Pracovníci Linky bezpečí pomáhají již 29 let dětem a studentům, kteří se dostanou do náročné životní situace nebo řeší každodenní starosti a problémy, s kterými si neví rady. Působí 24 hodin a řeší až 400 kontaktů denně nejen na telefonu, ale také na chatu nebo emailu. Ročně pomohou 90 841 dětem v nouzi, ale dalších 94 585 se nedovolá.

Věříme, že jejich práce má obrovský smysl a jsme rádi, že k ní můžeme přispět. Pokud se rozhodnete Linku bezpečí také podpořit, můžete to udělat zde: https://klublinkyvbezpeci.cz/podporte-nas

Prosíme pomáhejme.