Pomáháme - letos jsme podpořili Linku bezpečí
Sorry, your browser does not support inline SVG.

Ve společnosti Aliaxis si uvědomujeme, že situace během epidemie nemoci COVID19 a následně války na Ukrajině se velmi výrazně podepsaly na psychice dětí a mladých lidí.

Proto jsme se v letošním roce rozhodli pomoci a finančně podpořit Linku bezpečí, krizovou linku pro děti a mladé lidi řešící každodenní starosti, ale i velmi závažné problémy jako je například šikana, týrání, sebepoškozování či myšlenky na sebevraždu. Kromě rad na telefonické lince, chatu a emailu se pracovníci Linky bezpečí také věnují prevenci v podobě diskusí ve školách a dalších osvětových aktivit.

Tato linka, která působí celostátně, bezplatně a non stop denně přijme více než 400 kontaktů, ale dalších cca 500 kontaktů z kapacitních důvodů nejsou schopní odbavit. Na lince bezpečí evidují za poslední rok nárůst četnosti psychických potíží (o 45 %), problémů v rodinných vztazích (o 30 %), psychického a fyzického týrání (o 13 %) a potíží na internetu (o 18 %).

Věříme, že tyto aktivity mají přímý pozitivní dopad na budoucnost naší společnosti a do života nejen dětí a mladých lidí a jsme rádi, že se na tom můžeme podílet.

Pokud se také rozhodnete přispět, všechny informace najdete na Linka bezpečí | O nás (linkabezpeci.cz). Připojte se k nám a ostatním dárcům.