Polyethylenové vodovodní sítě: bezpečnost, spolehlivost, hygiena, odolnost

V Evropě jsou na rozvody pitné vody kladeny vysoké požadavky z pohledu její kvality, bezpečnosti a životnosti. Naším cílem je přispět k udržení vysoké kvality a dostupnosti pitné vody i pro další generace a také pomáhat zamezit ztrátám v podobě úniků z potrubí. Proto používáme polyethylen, materiál, který je hygienicky nezávadný, odolný a jehož životnost se odhaduje na 100 let. Naší specializací je jeho bezpečné a spolehlivé spojování.

Bezchybné fungování zásobování pitnou vodou pro nás znamená v první řadě hygienickou nezávadnost vody. Vnímáme ale i další důležité faktory, které při stavbě či rekonstrukci vodovodní sítě hrají významnou roli. Mezi ně určitě patří dlouhá životnost materiálu a spojů a také jejich bezúnikovost. V neposlední řadě je také nutné sledovat i ekonomické hledisko montáže, nutných oprav apod. PE 100 je pokročilý materiál vyrobený z termoplastického polyethylenu, který není náchylný k praskání a je prakticky nerozbitný při okolních teplotách nad +5 °C. Je vhodný pro uložení v zemi díky odolnosti vůči pohybu okolí či dynamickému zatížení. Současně je teplotně odolný (-40°C až +100°C) a také odolný vůči oděru či UV záření.

Jako světový lídr v oblasti pokročilých plastových potrubních systémů se již více než 60 let specializujeme na spojovací technologii pro PE potrubí a utváříme standardy elektrosvařování. Součástí námi dodávaného systému je také inovativní PE uzavírací armatura FRIALOC pro použití v rozvodech vody, která umožnuje poprvé v historii kompletní svařený homogenní trubní systém bez přírub, bez těsnění a bez jakýchkoliv mechanických spojů.

Uzavírací armatury FRIALOC

S uzavíracími PE armaturami FRIALOC z produktové řady FRIALEN tvoří potrubí  homogenní jednotku bez materiálových přechodů, těsnění či mechanických spojů. Koroze a usazeniny vodního kamene jsou
s ní minulostí, stejně jako hluchá místa a stagnace vody.

  • Trvalé zamezení korozi a inkrustaci 
  • Dvouklapkový systém armatury a geometrie těsnění se flexibilně  přizpůsobují všem provozním podmínkám 
  • Homogenní systém bez přechodů, těsnění a přírub zajišťuje dokonalou těsnost a spolehlivost 
  • Plynulý chod i při plném provozním tlaku 
  • Snadná manipulace s armaturou na staveništi díky nízké hmotnosti 
  • Stabilita díky velké opěrné ploše

Nové navrtávací odbočkové ventily DAV

S upínacím mechanismem RedSnap. Představují revoluční změnu ve vysazování domovních přípojek.

  • Upínání pomocí rychloupínací páky RedSnap = rychlejší montáž, není třeba žádné nářadí • Kratší čas svařování a chladnutí, zkrácení času instalace odbočky až do navrtání o 50 %!
  • Kvalitní celokovový mechanismus s integrovaným vrtákem, spodním a horním kovovým dorazem a plným průtokem, vyzkoušený více než 30letou praxí 
  • Bezúnikové a beztřískové navrtání pod plným provozním tlakem 
  • Bezúdržbový
  • Vyšší průtok, nižší tlaková ztráta

Kontakty pro svářečky

Ing. Jakub Butovič
Produktový manažer pro Čechy
+420 605 533 454
jbutovic@aliaxis.com 

Ing. Jiří Janich
Produktový manažer pro Moravu
+420 602 361 826
jiri.janich@aliaxis.com